MATTHEW AUSTIN HUNT – TWO

Artiest info
Website
facebook
Label: Edgewater Music Group

Matthew Austin Hunt stelde hier vorig jaar in juli zijn debuutalbum voor dat hij toen simpelweg naar zichzelf had vernoemd. Deze singer-songwriter en rocker uit Houston, Texas bracht op die plaat zelfgeschreven folk- en countryliedjes over de liefde, romantiek, sociale thema’s en vaderlandsliefde. Er waren ballads en uptempo-songs te horen die ons deden besluiten dat er een veelbelovende toekomst te wachten stond voor deze muzikant en dat we met belangstelling uitkeken naar de opvolger voor dat eerste album.

En kijk, die tweede plaat is er nu al gekomen en ook nu weer blijkt dat hij niet erg lang heeft moeten zoeken naar een titel voor het album want hij noemde deze tien songs tellende cd gewoonweg “Two”. In de openingstrack “Free” laat Matthew Austin Hunt al meteen horen dat hij ook een boontje heeft voor stevige rocksongs. Dat hijzelf een fan mag worden genoemd van artiesten als Jason Isbell en Jackson Browne laat hij daarna echter al gauw horen in de song “Things I Find” die als eerste single uit het album werd gelanceerd en op de eerste video te horen is.

Vooraleer aan zijn solocarrière te beginnen speelde hij mee met ‘The Fighting Texas Aggie Band’ waar hij de knepen van het vak heeft geleerd om zijn eigen songs te componeren. Countryrockers “Going Home” en “Drink You Off My Mind” hadden net zo goed op een plaat van Sturgill Simpson kunnen staan, maar dat hij ook het brengen van ballads onder de knie heeft bewijst hij even later in de songs “Questions” en “These Chains”.

De wat vreemde eenden in de bijt zijn de nummers “Healin’ Time” en “Fun On The Bayou” waarin een accordeon voor de belangrijkste instrumentatie zorgt in twee dynamische songs die onder de stijlname ‘Louisiana Cajun’ zouden kunnen geklasseerd worden. Afsluiten doet hij op dit album “Two” echter op rustige doch erg mooie wijze met het walsende nummer “Something Going On”. Vorige keer zeiden we dat de toekomst voor hem veelbelovend was en met deze plaat bevestigt Matthew Austin Hunt dat onze toenmalige prognose meer dan terecht was.

(valsam)